Omgeving

De omgeving rondom Casa Moira
Talloze mogelijkheden

Wat is er te doen in omgeving van Casa Moira

Je kunt beter vragen, wat is er niet te doen in de omgeving van Moraira/Benissa. Er zijn talloze mogelijkheden voor uitstapjes en dagjes weg in de regio. Je kunt actief bezig zijn met bijv. watersport, fietsen, wandelen, golfen, karten, je kunt genieten van bijzondere plekken in de natuur, en vlakbij bevinden zich de steden Alicante en Valencia. Ook voor gezinnen met kinderen zijn er tal van mogelijkheden, zoals pretparken, dierentuinen, zandstranden, enz. Voor liefhebbers van lekker eten en drinken is deze streek net zo goed een paradijs. Er zijn talloze goeie restaurants, bars, chiringuitos en clubs in Benissa-Costa en Moraira zelf, maar zeker ook in de dichtbij gelegen plaatsen Calpe, Altea, Jávea  en Denia. Onderstaand vindt u een greep uit de vele mogelijkheden om u ook buiten Casa Sol y Mar uitstekend te vermaken:

Actief bezig zijn

Dagjes weg

Eten & Drinken

Stedentrips & Shoppen

Actief bezig zijn

Fietsen

In het gebied wordt heel veel gefietst, met name buiten het hoogseizoen. In het najaar en de winter strijken er fietsploegen neer in deze streek en zie je veel wielrenners de hellingen op en af gaan. Er zijn prachtige ritten te maken naar het achterland, waar het veel rustiger is en de heuvels volop uitdaging bieden.

Er is sinds 2022 in het gebiedje Andrago een nieuw bedrijf dat fietsen verhuurt en ook een fietscafé is. Het café heet Caffee Cadanz. Zit in hetzelfde straatje als restaurants The Food Bar en La Cabana, die ook in ons lijstje van favoriete restaurants

Actief bezig zijn

Golfen

Ook voor de golfer biedt de Costa Blanca volop mogelijkheden. Binnen een half uur rijden vindt u in totaal 8 golfbanen, er is zelfs een golfbaan (par 9) op 5 min van Casa Sol y Mar! Kijk op de website Leading Courses voor een beschrijving en een beoordeling van alle banen in de buurt. U kunt er ook online uw tee time boeken.
Actief bezig zijn

Wandelen en hardlopen

Er zijn speciale routes voor zowel wandelen als hardlopen in Moraira, Benissa en omgeving. Heel mooi is de Paseo Ecologico, een ecologisch wandelpad dat langs de zee dicht tegen de rotsen is aangelegd. Dit pad is in totaal 12 km lang en voert langs allemaal mooie baaien en biedt de mogelijkheid om onderweg wat te drinken bij de mooie strandtenten waar je langs komt. Hardlopen kan op plekken waar er goede trottoirs zijn of op rustige wegen. Dat is misschien even zoeken, maar zeker wel te vinden! Verder vind je op de site routeyou.com volop (veelal lange) wandelroutes rond Benissa. Houd er zowel bij wandelen als hardlopen rekening mee dat de hele streek erg heuvelachtig is en dat er weinig vlakke stukken zijn. Voor ongeoefende lopers is het dus mogelijk minder geschikt.

Actief bezig zijn

Karten

Er zijn twee kartbanen dicht in de buurt van Moraira. De eerste is AV Karting in Teulada, een leuke openluchtbaan waar je ook kunt eten in combinatie met het karten. De tweede is in het centrum van Jávea, een stukje verder weg. Deze baan kennen we zelf niet, maar is vast ook prima. De kartbaan in Teulada is ook toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar (samen met ouder) en vanaf 7 jaar alleen. Voor de leeftijden in Jávea verwijzen we naar de website, die helaas alleen in het Spaans is.

Actief bezig zijn

Watersport

In Moraira zelf, maar zeker ook in plaatsen als Jávea, Calpe, Altea en natuurlijk de grotere steden Denia en Benidorm zijn er volop watersportmogelijkheden. In Moraira zelf kun je duiken, snorkelen, zeilen, suppen, kayakken, jetskiën, enz.

Talloze mogelijkheden

Dagjes weg

Voor een leuke dag weg met kinderen kunt u bijvoorbeeld naar een van de pret-, water- en dierenparken die Benidorm (35 min rijden) rijk is: Terra Natura en Aqua Natura (1 park met dierentuin en waterpretpark), het naast elkaar gelegen Mundo Mar (dierenpark met dolfinarium) en Aqualandia (waterpretpark) en het pret-/themapark Terra Mitica. Iets verder in het binnenland liggen de waterval Fuentes del Algar  en het Dino Park van Callosa d’en Sarria en het prachtige bergdorp met burcht en stuwmeer Guadalest.

Dagjes weg

Coves de Sant Josep

Een heel bijzondere bestemming is de Coves de Sant Josep in La Vall d´Uixó. Dit is een grottencomplex met de langste ondergrondse rivier van Europa. Een prachtige tocht over kristalhelder water en onder imposante gewelven die schitterend zijn uitgelicht. Deze bestemming ligt iets ten noorden van Valencia, dus is goed te combineren met een bezoek aan die stad.

Zon, zee en strand

Stranden en jachthaven

Als u een dag op een groot, breed zandstrand met boulevard wilt doorbrengen, raden we Playa del Arenal in Jávea aan, of anders de stranden van bijvoorbeeld Calpe of Altea. Deze plekken zijn erg toeristisch (druk), maar hebben alles voor een echte stranddag. Ook de jachthaven (Marina) van Denia is een bezoekje waard, even wegdromen bij de luxejachten vanaf een van de heerlijke terrasjes…

INTERESSE GEWEKT?

Prijzen en beschikbaarheid

Er is nog meer te doen

Eten, drinken shoppen en stedentrips

Moraira en Benissa Costa hebben al tientallen restaurants, maar ook in Calpe, Jávea, Altea en Denia zijn talloze restaurants, bars en clubs te vinden. Er is voor ieder wat wils, van heerlijke tapas en rijstgerechten uit de streek tot allerlei gerechten uit de internationale keuken.

Voor een middagje shoppen als bijvoorbeeld het weer even wat minder is, kunt u terecht in het grote winkelcentrum in Ondara, op ong. 20 minuten rijden van Casa Sol y Mar in noordelijke richting: Portal de la Marina. Ongeveer even ver weg, maar dan in zuidelijke richting, is ook een groot winkelcentrum, namelijk Centro Commercial La Marina in Benidorm/Finestrat.